Angelina dövmeleri ve anlamları



Dövme yaptırmayı seven Angelina Jolie'nin vücudunda tam 12 tane dövme bulunmakta. Bunların en ilginçlerinden bir tanesi de koluna
yaptırdığı "Vahşi yürekli olup da kafeslerde tutulanlar için bir dua..." yazan dövme. ücuduna daha ne kadar dövme ve nasıl dövmeler yaptıracak merakla bekliyoruz. Ama yakışacağından kuşkummuz yok...

  • Angelina Jolie Dövmeleri ve Anlamları

Angelina Jolie’nin ilişkilerinin ve filmlerinin yanı sıra dövmeleri de her zaman ilgi çekti. Şu an Jolie’nin vücudunda bilinen 12 dövmesi var. Kolunda Arapça harflerle “strength of will” (irade kuvveti) yazan dövmesi var. Yine kolunda, Winston Churchill’inn ünlü konuşmasını yaptığı tarihi temsil eden “V” ve “MCMXL” dövmesi ve gerisinde ise “XIII” dövmesi var.

Karnının aşağı kısımlarında, kasıklarının yukarısında, Latince harflerle “Quod me nutrit, me destruit” (Beni öldürmeyen şey beni güçlendiriyor) yazan bir dövmesi var. Sırtında, sol üst köşede, oğlu Maddox’un geldiği yerin alfabesiyle kötü şanstan korunmak için bir dua bulunuyor. Sol kolunda, Tennessee Williams tarafından söylenmiş, “A prayer for the wild at heart kept in cages” (Vahşi yürekli olup da kafeslerde tutulanlar için bir dua) dövmesi bulunuyor. Sırtında, boynunun olduğu hizada, “haklarını bil” anlamına gelen “know your rights” dövmesi ve sol kolunda çocuklarının doğdukları yerlerin coğrafi koordinatlarını gösteren bir dövme bulunuyor. Sırtının altları, kalçasının yukarısında ise büyük bir kaplan dövmesi var. Bunların dışında daha birçok dövmesi olan Jolie, yıllar içerisinde birçok dövmeyi yaptırdıktan sonra da sildirdi. Ejderha ve Billy Bob dövmesinin üstüne çocuklarının doğduğu yerlerin coğrafi koordinatları gösteren dövmeyi yaptırdı. Jolie sol kolundaki Billy Bob dövmesi hakkında “Asla vücuduma bir erkeğin ismini dövme yaptırmayacağım” dedi. Çince’de ölüm anlamına gelen, “死” şeklindeki dövmenin üzerine ise kötü şanstan korunmak için yapılan duayla kapattırdı.


Belinin altlarında sildirdiği bir pencere dövmesini programcı James Lipton’un “neden pencere?” sorusu üzerine şöyle anlattı: “Her zaman kendimi içeride hissediyordum, ruhum kapana kısılmış gibiydi ve içimde hep dışarıya bakma arzusu vardı. Her zaman dışarıda olmak istiyordum. Setlerde, molalarda pencereden bakar, dalar giderdim. Bu dövmeyi sildirdim. Çünkü artık olmak istediğim yerde, dışarıdayım.” Sol kolunda, anlamını yalnızca Billy Bob ve Angelina’nın bildiği bir dövme de Arap harfleriyle yazılan “irade kuvveti” (العزيمة) anlamına gelen dövmeyle kapatıldı. M harfini ön kolunda dövmeleyen Jolie sonrasında bu dövmeyi de sildirdi. Sağ kolunda Japonca cesaret anlamına gelen dövmesini de yıllar içinde sildirdi.